torsdag 10 mars 2011

Bio i Australien

Här i Australien är man mycket för bio. Det är till mycket liknande som hemma men man gillar att göra det lite speciellt. Igår till exempel så var jag på "beanbag" bio. Då ligger man i beanbags, ni vet de som var väldigt populära under 90-talet, stora sittkuddar med mjuka kulor i, min användes så pass flitigt så att kulorna började rasa ut. Här är de är så pass stora så man får plats två personer och är därför väldigt populära för dejter. Filmen vi såg, Hereafter var ingen höjdare så den annorlunda upplevelsen fick göra upp det hela.



Andra typer som är väldigt populära som jag har provat på här i Australien.

Gold Class/ Directors Cut-
Detta är som VIP bio, en separat del av bioanläggningen med dels en "louge" där man kan kan sippra på drinkar innan bion, kolla in menyn och beställa det man vill ha under bion. Väl inne i salongen är det något mer bekväma stolar som går att fälla tillbaka och man får sedan ut sin mat/drinkar/popcorn som beställt. Jag var själv här på en dejt och det var extremt många par som var på plats. Jag var på Hoyts Directors Cut vilket var bra men måste nästan anmärka på att stolarna satt nästan en meter ifrån varandra. Kanske inte så mysigt när man är ute på en pardejt..





Bio i parken-
Här i Melbourne så har de en stor bio i botaniska garden vilket är väldigt populär och fungerar utmärkt när det är fint väder. Man har utsikt över både delar av den vackra parken samt ser skyskraporna längre bort. Det är att rekomendera att ta med sig något mjukt att sitta på, annars kan det bli väldigt långa timmar.



Drive in Bio-

 Ett fenomen som lätt för tanken över till USA. När jag bodde i USA lyckades jag hitta en bio i närheten jag kunde testa på, det var dock inte vanligt. Här är det som en vanlig kedja och jag tror att det bara här i Melbourne finns ett par stycken. Den största ligger i Coburg, en förort en halvtimme nordväst om stan. Drive in bio är dock inte att rekomendera i regnigt väder. Jag såg en film här i mitt i vintern då det spöregna, det var ett väldigt fix att se till att det inte blev för immigt för att kunna se filmen.. För att se en film som man länge velat se kan jag inte rekomendera denna typ, dock känns det som att man sitter i en gammal amerikansk film så rekomenderar verkligen upplevelsen.

2 kommentarer:

  1. Vad kul med bean-bag bio, det har jag aldrig hort talas om! Undrar om det finns i Sydney? Later mysigt!

    SvaraRadera
  2. Känns stort här i Melbourne så det borde även finnas i Sydney. Hoyts som har det här. Riktigt mysigt!

    SvaraRadera