torsdag 10 mars 2011

Kikki K- svenskt i utlandet

Sverige har generellt ett otroligt bra rykte utomlands. Många svenska affärer och klädmärken ser man runtom i värden. Inte bara IKEA och HM.

En uppstickare här i Australien är Kikki K. En svensk tjej här i Melbourne som började sälja kontorsmaterial, tänk Ordning och Reda, på den årliga svenska julbazaren för nästan 10 år sedan. Idag har Kikki butiker i Australien, NZ och Singapore.

Jag har spenderat alldeles för mycket pengar där då det finns så otroligt mycket fint. De har lyckats med det lilla extra att det ska vara praktiskt och inspirerande.

Att de dessutom lanserar sig stenhårt på att de är från Sverige gör ju en utlandssvensk inte mindre stolt. I kalendrarna står allt på svenska och engelska. Alla bilder är tagna i Sverige. Butikerna är fyllda med kort och anektdoter från Sverige. På mitt nattduksbord står en vit dalahäst inköpt på Kikki K.


Några av mina favoriter,
Målboken
Reseplånbok
Bröllopsplanering

Farligt att gå in i butiken när man har köpstop som jag har just nu.. Fick dock ett presentkort i födelsedagspresent som man kanske borde använda.. Farligt det där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar