måndag 14 mars 2011

Working Holiday Visum till Australien

Land: Australien
Hemsida: Working Holiday Visum (Subclass 417)
Tillgängligt för: Svenska Medborgare, 18 till 30 år gamla
Längd: Upp till 12 månader. Vid minst tre månaders arbete vid en farm eller med att plocka frukt i vissa delar av Australien kan visumet förlängas med yttligare ett år.
Pris: Nu ligger visumet på 235 dollar, det motsvarar i dagens växelkurs 1500 SEK

Procedur:
Working Holiday viusm till Australien kan man antingen söka själv eller ta hjälp av ett företag som ordnar paket och hjälper till med allt från flyg, visum, stöd med att hitta jobb. Jag sökte själv visumet och ordnade allt praktiskt, har därför ingen erfarenhet av att ta hjälp. Folk jag har träffat som har gått igenom olika företag har blandade erfarenheter. Om du känner dig osäker och första gången som du beger dig iväg kan det nog vara ett bra alternativ.

Exempel på olika företag som kan hjälpa till,
- Visa First 
 - Kilroy
- Work & Travel Company
- My Planet
- Blueberry

Att ordna visumet själv är enkelt! Det går snabbt genom att fylla i alla uppgifter på Australienska Immigrationsverkets hemsida betala visumet online och sen är det för de flesta fall bara att vänta på visumet i inkorgen. Om det är några tveksamheter så kommer en handläggare kontakta dig och reda ut eventuella frågor. Jag fick mitt visum direkt efter ett par timmar men har hört andra som fått vänta upp till några veckor.

Om du funderar på att ta chansen att åka och jobba i Australien, tveka inte! Det är ett fantastiskt land med många möjligheter. Det är inte alltid guld och gröna skogar, inget kommer serverat men så länge du är beredd på att jobba hårt och ha reserver är jag säker på att det kommer att bli en oförglömlig resa.

Som alltid, var ute i god tid!!



Andra bra länkar-
Jorden Runt
Australienguiden 

Någon som har andra erfarenheter eller tips att dela med sig av?? 

Observera att denna information snabbt blir inaktuell, läs alltid igenom aktuell information från immigrationsverkets officiella sida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar